… Veel gestelde vragen

Wat is permanente make-up en hoe wordt het aangebracht?
Permanente make-up is de ideale manier om je wenkbrauwen en ogen altijd in een passende kleur en vorm bijgewerkt te hebben. Het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren.
Permanente make-up , ook wel bekend als micro pigmentatie of cosmetische pigmentatie is een proces waarbij pigment met een ultradunne naald in de bovenlaag van de dermis (de tweede huidlaag), net onder de opperhuid aangebracht wordt. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Anders dan bij een tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft.


Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Dit is afhankelijk van een groot aantal factoren. De kleurintensiteit vermindert over het algemeen in de loop van de tijd. Ieder persoon is hierin verschillend. Een huidtype, je celvernieuwing in de huid, maar ook het afweersysteem heeft hier invloed op.
Factoren van buitenaf kunnen meespelen, UV-licht, sterke peelings en fruitzuurbehandelingen.
De huid van de oogleden is dunner dan van de wenkbrauwen, wat een eyeliner langer houdbaar maakt. Deze is nog duidelijk zichtbaar na een langere periode. Een pigmentatie van de wenkbrauwen heeft een minder lange houdbaarheid. Omdat dit voor ieder persoon varieert, is hierin geen algemene tussenperiode/termijn aan te koppelen. Laat je erover verder informeren door de specialist.

Is de behandeling pijnlijk?
De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar zijn over het algemeen goed te ondergaan. Een pijngrens is bij iedereen verschillend, alhoewel de meerderheid een behandeling niet als pijnlijk ervaart. Ontspannen of juist gespannen zijn, heeft ook een effect op het gevoel. Er is verdoving mogelijk. Ook kunt u tevoren een paracetamol nemen.

Verdoving voor de eyeliner behandeling is wel aan te raden. U kunt bij uw huisarts Emla zalf aanvragen. Ík breng de zalf aan voor de behandeling.

Voor wie is permanente make-up?
Voor bijna iedereen. Het geeft een verzorgde look. Indien gewenst kan het een correctie maken in het gezicht. Bij allergische reactie op make-up, maar ook voor sportieve mensen. Bij slechtziendheid, brildragers, alopecia, voor chemotherapie.
Het is tijdbesparend, geeft gemak en kan onzekerheden in het uiterlijk verminderen.


In een moeilijke periode van ziekte kan Chemo therapie en medicatie een reden zijn waardoor je haren zijn uitgevallen. Permanente make-up kan hierbij een oplossing bieden. Zowel vóór het starten met de chemotherapie als daarna is het mogelijk permanente make-up te laten zetten.
PMU zetten vóór  het starten van de chemotherapie is heel praktisch. Als de wenkbrauwen en/of wimpers uit gaan vallen, is er op de juiste plaats al kleur en vorm aanwezig. Tijdens de kuur zelf wordt het zetten van permanente make-up afgeraden. 

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

*   Gebruikt u bloedverdunners of insuline dan heeft u een gezondheidsverklaring van uw arts nodig. Neem eerst even contact met mij op.
*   Bij zwangerschap en het geven van borstvoeding. ( wacht tot 6 maanden na de tijd .)
*   Bij gebruik van antibiotica, Prednison,
*   Bij Eczeem in de wenkbrauwhuid/ bij gebruik van hormoonzalf op de te behandelen huid.
*   Keloïdvorming.  (gestoorde wondgenezing)
*   Herpes simplex virus, koortslip op de behandeldag.
*   Een immuunstoornis.
*   Glaucoom
*   Hemofilie.
*   Koorts.
*   Onder de16 jaar.

*   Hiv, hepatitis B/C.

Waarom pakt PMU niet bij iedereen even goed?
Iedere huid is anders en reageert anders op het pigment. De ene persoon heeft veel afstoot van pigment, de ander haast niet. Bij sommige mensen vervaagt het egaal en bij anderen wat minder egaal. Er is daarom altijd een nabehandeling nodig.

Er zijn heel wat invloeden die afstoot van pigment of het vervagen van de kleur beïnvloeden.
*   Het huidtype: vette huid, vochtarme huid, grove poriën, hele dunne huid.
*   Medicijn gebruik: allerlei maar vooral bloedverdunners, antibiotica, prednison.
*   Hormonale invloed: vruchtbare periode kan invloed hebben op fixatie van het pigment.
*   Roken, ongezonde levensstijl.
*   Het bloeden van de huid tijdens de behandeling zorgt er voor dat het pigment niet goed hecht in de huid.
*   Chemische peelings, crémes met retinol, hoog gehalte vit A en C. 

Waar moet ik op letten voor de behandeling?
• De behandelde huid moet een aantal dagen droog blijven. ( 3 dagen kurkdroog) Een tip is om de haren gewassen te hebben voor de behandeling.
• Geen koffie, alcohol, red Bull of ander cafeïne houdende dranken,  drugs innemen op de dag van de behandeling.
• Bij een eyeliner gaan de lenzen tijdens de behandeling uit. Graag uw ogen ontdoen van mascara voor de behandeling. Wimper extensions graag ruim voor uw afspraak laten verwijderen om hygiëne redenen. Ook is het belangrijk tijdig te stoppen met wimperserums.
• Verwijder alle make-up, en bovenal foundation van de huid voordat u voor uw behandeling komt.

Is er speciale nazorg na een behandeling?
Tijdens uw afspraak bespreken we alles waar u rekening mee dient te houden. Na afloop van de behandeling ontvangt u deze richtlijnen schriftelijk mee, waar alle besproken informatie op terug te vinden is.
Een aantal aspecten om rekening mee te houden:
• Direct na een behandeling is de kleurintensiteit aanzienlijk donkerder. Om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen, is het belangrijk om genoeg pigment aan te brengen. De kleur zal binnen 2 weken na de behandeling afnemen, dit kan 30% tot 50% verminderen.
• Het eindresultaat is niet gelijk zichtbaar. De huid raakt licht beschadigd door de pigmentatie. Om te herstellen gaat het een natuurlijk proces door van 4 tot 8 weken. In die periode wordt langzaam het eindresultaat zichtbaar. Kleurintensiteit neemt toe tot 6 weken na de behandeling.
• Gedurende 6 weken mag de huid niet worden blootgesteld aan zon en UV-licht.   UV licht kan hyper pigmentatie veroorzaken. Nadat de korstjes verdwenen zijn moet u de wenkbrauwen beschermen met minimaal factor 50. ( Alleen op geheelde huid)
• Gedurende de eerste 3 dagen moet de gepigmenteerde huid kurkdroog blijven.
• Doordat pigmenten in de huid worden aangebracht, zal de huid gaan herstellen. In een periode wat varieert van 2 tot 14 dagen kunt u daarom kleine korstjes verwachten. Een nadrukkelijk advies is om de korstjes NIET te verwijderen. Het is belangrijk dat de korstjes uit zichzelf loslaten. Zodra alle korstjes zijn verdwenen, is de kleurintensiteit lager dan  het niveau van het eindresultaat. Het uiteindelijke resultaat wordt na circa 3 tot 6 weken echt zichtbaar.
• Breng geen make-up aan op de behandelde huid tot 14 dagen na de pigmentatie.
• Na het aanbrengen van een PMU eyeliner kan de huid licht gezwollen zijn. Dit is een geheel natuurlijke reactie van de huid, waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

Is permanente make-up veilig?
Absoluut. Ik werk met de pigmenten van Swiss Color, een toonaangevend Zwitsers merk. Zij hebben als eerste de organische pigmenten ontwikkeld en hebben enorm hoge kwaliteits eisen. Daarnaast is mijn salon gekeurd door de GGD en werk ik volgens de verplicht gestelde hygiënerichtlijnen van het LCHV.
Mijn praktijk en werkwijze zijn op veiligheid en hygiëne beoordeeld en goedgekeurd namens de GGD. U kunt dit vinden via www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 
Een bijkomstigheid is het invullen van een informed consent. Een formulier met vragen die betrekking hebben op úw gezondheid, waardoor duidelijk wordt of er een behandeling gestart kan worden. Zodra de afspraak is gemaakt, ontvangt u een informatie formulier per email.

Is er correctie mogelijk bij oude permanente make-up?
Heeft u in voorgaande jaren permanente make-up laten zetten, en is de kleur sterk vervaagd? Dan is het soms mogelijk hier een nieuwe pigmentatie over te zetten. Ook de vorm en kleur kunnen wellicht worden gecorrigeerd.
Wilt u een correctie van oude pmu, dan adviseer ik u graag tijdens een gratis intake of stuur per email duidelijke foto’s zodat ik kan beoordelen welke mogelijkheden er voor u zijn.
Helaas kan niet in elk geval een correctie worden toegepast. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ik ben zwanger. Kan ik permanente make-up laten zetten?
Bij zwangerschap en de borstvoedingsperiode raden wij het plaatsen van pmu af. De pigmenten zijn volkomen veilig maar de hormoonhuishouding is zo in de war tijdens zwangerschap en borstvoeding dat alle aangebrachte pigmenten direct de huid worden uitgewerkt. Er zal niets blijven zitten. Wacht tot 6 maanden na zwangerschap/ borstvoeding voor u de behandeling inplant.

Wanneer is een opfris behandeling nodig?
Dit varieert voor ieder persoon. Ieder persoon en iedere huid is anders. Ook speelt uw huidtype een rol. Is de huid erg vet, of heeft u een rijpere huid?
Bent u een zonaanbidder? Is de gekozen tint een lichte kleur?
Het beste is een touch up behandeling tussen de 9 - 14 maanden te plannen. Zo blijft de PMU mooi fris.

Ik heb regelmatig een koortslip, kan ik een behandeling ondergaan?
Indien er op de dag van plaatsing een koortsblaar is, kunt u niet behandeld worden.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map